Warsztaty gastronomiczne

W dniu 30 października 2017 roku w sali 25 odbyły się warsztaty prowadzone prze naszego absolwenta klasy gastronomicznej Pawła Kluczewskiego. Swoje zawodowe doświadczenia zdobywał pracując w restauracjach hotelowych jako chef w Niemczech , Wielkiej Brytanii (sieć hoteli Hilton) i w ostatnich latach w Brazylii – Fortaleza Beach Park. Tematyka warsztatów była związana z rozwojem kariery w zawodzie kucharz oraz „Kuchnia Brazylijska”. Uczniowie klasy I TŻ i III TŻ wraz z p. Lipką pomagali w przygotowaniu brazylijskiej potrawy narodowej ” Feijoada completa” , frytek z manioku z pikantnym sosem paprykowo-czosnkowym, deseru w postaci budyniu karmelowo-mlecznego gotowanego w kąpieli wodnej.
Potrawy o ciekawym smaku bardzo wszystkim smakowały.

Zajęcia zorganizowała Pani Profesor Jadwiga Lipka

Author: ZSE

Share This Post On
Skip to content