Dzisiaj w szkole obyła się 4. edycja konkursu gastronomicznego „Kolacja Wigilijna”, uczniowie klas żywieniowych zaprezentowali nakrycia stołów wigilijnych oraz znajdujące się na nich dania w czasie świąt Bożego Narodzenia.
Uczestnicy poza nakryciem stołów mieli za zadanie przygotować barszcz z uszkami, kapustę z grochem oraz rybę. Łącznie było 7 drużyn dwuosobowych.
Jurorami w konkursie byli:
Kamil Wasilewski – Szef kuchni w Pogoria Residence, a także kucharze: Adrian Ferdek – „Restauracja Warszawska”, oraz Mateusz Zamorski – Pizzeria „Moskwa” mieszczących się w Sosnowcu.
Zwycięzcy konkursu „Kolacja Wigilijna”:
Pierwsze miejsce – Natalia Brożyna oraz Julia Pudo – kl. 2 TŻU 🥇
Drugie miejsce – Wiktoria Fifielska i Klaudia Bujalska – kl. 2 F/K 🥈
Trzecie miejsce – Weronika Zetlerowicz i Paweł Plata – kl. 2 TŻU 🥉
Gratulujemy wszystkim uczestnikom biorącym udział w dzisiejszym konkursie. Nagrody ufundowała Rada Rodziców. Serdecznie dziękujemy.
Konkurs zorganizowały Pani Agnieszka Wolska i Pani Magdalena Piskorska