W środę 20 listopada w ramach obchodów Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości w naszej szkole już po raz ósmy odbyła się konferencja „Współpraca szkoły z pracodawcami, standardem jakości kształcenia zawodowego”. Na spotkanie przybyła liczna grupa przedsiębiorców współpracujących ze szkołą. Podczas konferencji poruszane były kwestie kształcenia zawodowego, współpracy szkoły z pracodawcami. Konferencji towarzyszył konkurs gastronomiczny i fryzjerski „Mistrz i uczeń (przed) smak sukcesu zawodowego”. Szefowie kuchni wraz z młodzieżą przygotowali wyborne kaszotto, natomiast fryzjerki przepiękne jesienne stylizacje fryzur. Efekty pracy oceniali sami pracodawcy i przybyli goście.
Konferencji towarzyszyły Targi Informacji Zawodowej, na których pracodawcy i pośrednicy pracy udostępnili uczniom oferty pracy stałej, sezonowej, weekendowej. Podczas bezpośrednich rozmów uczniowie mogli poznać oczekiwania pracodawców. Cały event odbył się dzięki owocnej współpracy z jednostkami Ochotniczego Hufca Pracy.